Veliki je broj turista koji dolaze u prestonicu Austrije kako bi posetili čuvene znamenitosti istorije, kulture i umetnosti, kao vanvremenske atrakcije kojima uticaj vremena ne može ništa. Najlepše uspomene u vidu novog iskustva i fotografija nastaju na svetski poznatim atrakcijama, kojima se turisti rado ponovo vraćaju. 

Muzeji u Beču su mesta na kojima je ispisana viševekovna istorija i sačuvani tragovi velike vrednosti i značaja za celokupan svet. Ne samo da su brojni, već i sadržajno ispunjeni tako da čine velelepne građevine, u čijoj poseti se uživa, ali i dobija veliki broj korisnih informacija. Zbog toga su muzeji u Beču turističke atrakcije koje su od neprocenjivog značaja za nizanje iskustava.

Muzej Belvedere u istoimenom dvorcu

Svetski poznata znamenitost je Belvedere dvorac, u okviru kojeg se nalaze parkovi, galerije, ali i muzeji u Beču. Podeljena u dva dela, palata obuhvata veliki broj kvalitetnih sadržaja. Tu su brojna muzejska umetnička dela, kao što su Klimtove slike, Žak Luj Davida, kao i Oskara Kokoške. 

muzeji u becu

Čuveni Napoleon Luja Davida krasi ovaj muzej godinama unazad. Klod Mone takođe je značajan predstavnik ovog muzeja i njegove vrednosti su na istom mestu dugi niz godina. Pored slika kao umetničkih dela nezaobilaznih za Beč, muzeji među kojima je i Belvedere krase i vajarske i srodne skulpture, kao i dela koja su rezultat dekorativnih tehnika, oslikavanja i drugih umetnosti. 

Muzejska četvrt u Beču 

Kada su u pitanju muzeji, Beč je pravi izvor brojnih mogućnosti za posete, u bilo koje doba dana i u okviru sedmice. Popularna muzejska četvrt u prestonici Austrije ima više od 60 znamenitosti, odnosno institucija u kojima se nalaze centri kulture, arhitektonske građevine u baroknom i drugim poznatim stilovima, kao i veliki broj muzejskih prostora. Ne samo da su sadržaji kvalitetni u pogledu vrhunskih umetničkih dela, već i čitav prostor odiše tradicijom i kulturom. Prolaskom kroz brojna dvorišta, hodnike i prostorije, uživa se u razgledanju dela umetnosti, arhitekture, kao i organizovanim manifestacijama. Danas je ova četvrt mnogo više od skupa muzeja, jer se može uživati i u vrhunskoj hrani restorana, šetnjama parkom i čak šoping turama, sve na jednom mestu.

Bečki muzej – središte duge i bogate istorije prestonice

Poznat i kao muzej grada Beča, ova građevina pravo je mesto na kojem je zaokružena čitava austrijska istorija. Od vremena hrabrog viteštva, preko slikarstva i muzike kao dominantnih umetnosti, do modernih tokova i tonova filharmonije i čitave kulture, Bečki muzej se prosto mora posetiti. Bogat je skulpturama, slikama, ali i predmetima i detaljima koji datiraju iz daleke istorije, i života na dvorcima i palatima. U ovom muzeju može se videti i veliki broj maketa, zatim posuđa, odevnih predmeta, nakita i druge vrednosti koje su krasile život više vekova unazad. 

Zamišljen je na način da se ne samo stekne osećaj da su u pitanju muzeji – Beč to neminovno omogućava, već i da pruži pravi osećaj povratka u daleku prošlost. Zbog toga, kada se biraju muzeji u Beču, prvenstveno se ovaj muzej preporučuje kao sveobuhvatna kolekcija čitavog starog života.

Kada se razmatraju muzeji, Beč je sigurno jedna od prvih asocijacija za posetu brojnih sadržaja od istorijskog, kulturnog i umetničkog značaja. Ne samo da se upoznaju tekovine Austrije i njene prestonice, već se i pružaju brojne informacije, pojašnjenja i materijali koji pokazuju zašto su značajni muzeji u Beču. Zbog svega toga, ovaj grad treba da bude neizostavna stanica vašeg sledećeg putovanja.

Slični članci