Izobilje tradicionalnih i modernih recepata u kombinaciji sa neverovatnim kulinarskim umećima, iznedrilo je savršenu kuhinju u prestonici Austrije. Hrana u Beču bogata je unikatnim ukusima, koji ostavljaju snažan utisak na svakog posetioca. Bilo da se radi o poslasticama ili glavnim jelima, užitak je maksimalan. 

Hrana u Beču poznata je širom sveta, dok su restorani vrhunski opremljeni i spremni da uvek pripreme nove specijalitete. Sigurno je da se u ovoj metropoli ne propušta uživanje u čuvenoj bečkoj šnicli, kobasicama, štrudlama sa jabukom i džemovima, „Zaher“ torti i drugim raznolikim slanim i slatkim tajnama kuhinje. 

Slani specijaliteti – spektar ukusa koji se pamti

Hrana u Beču obuhvata veliki broj slanih atrakcija, u kojima se može uživati u sva tri obroka. Neizostavna bečka šnicla je sinonim ne samo za ovaj grad, već i za užitak, turizam i atrakcije. Pored toga, ne samo da je ovaj mesni specijalitet poznat u Austriji, već se konzumira širom sveta. I u našoj zemlji je bečka šnicla jedan od omiljenih senzacionalnih jela u kojima se uživa tokom doručka, ali i ručka i večere. Takođe, kobasice koje dosta liče i na domaće viršle, specijalitet su koji se služi sa roštilja, ili u kombinaciji sa mesom, povrćem i sosovima.

hrana u becu

Govedina u kombinaciji sa temeljnim procesom kuvanjem i dodatkom rena, osmišljena je kao čuveni „Tafelšpic“. Pored bečke šnicle, „Tafelšpic“ je još jedan kulinarski izum koji se smatra tradicionalnim jelom ovog grada, a tajna receptura čini da pun ukus bude jedinstven i neponovljiv. Kombinacija kvalitetnog i sočnog mesa sa svežim povrćem i varivima, predstavlja odličan način da se konzumira obrok bogat vitaminima i korisnim materijama u Beču. Uz ispijanje omiljenih ukusa piva ili vina, mesni specijaliteti se odlično „slažu“.

Poslastice slatkog ukusa – za oživljavanje svih čula

Srce svakog turiste osvaja sigurno hrana u Beču koja je bogata slatkim premazima, softovima i voćnim delikatesima. Svi vole slatkiše, tako da upoznavanje kulinarskih umeća čuvenih bečkih poslastičara predstavlja nezaobilazan deo svakog putovanja. Brojne poslastičarnice krase trgove i prometne bečke ulice, stvarajući veliki broj torti, kolača, bombona i drugih slatkiša unikatnog ukusa i fenomenalne arome. Neprolazne bečke štrudle sa jabukama i drugim voćem, kao i premazima u njihovoj kombinaciji, poslastica su koja se definitivno mora isprobati u Austriji. Hrana u Beču obuhvata upravo i ove čuvene poslastice.

Specijalna receptura osmišljena je tako da daje pun, snažan i bogat ukus testa, čija je struktura gusta i ujednačena. Uz to, čokoladni, šećerni i drugi prelivi čine uživanje u svakom zalogaju potpunim i nenadmašnim. „Zaher“ torta kao spektar čokoladnih nota nastala je u prvoj polovini 19. veka, na osnovu unikatnog recepta. U prvobitnom obliku i ukusu priprema se isključivo u istoimenom hotelu. Ipak, poznata je i rasprostranjena širom sveta, ali se tradicionalna kombinacija čokoladnih nota može isprobati jedino na ovom mestu, jer je u pitanju tajni recept. 

Hrana u Beču ispunjena je kvalitetnim, unikatnim i ukusima koji mogu biti kako nacionalni i tradicionalni, tako istovremeno i svetski i moderni. Činjenica je da se restorani, poslastičarnice, pivnice i barovi ne smeju propustiti u Beču, bez obzira da li je u pitanju višednevno, ili samo višečasovno putovanje u prestonicu Austrije. 

Slični članci