Rekreativne aktivnosti uvek su dobrodošle, bez obzira na dužinu staze i trajanje samih pokreta. Vožnja bicikla jedna je od omiljenih rekreacija velikog broja ljudi. Još kada se to ukombinuje sa turističkim putovanjem i upoznavanjem sveta „na točkovima“, a bez motora i volana, dobija se neverovatan spoj. 

Obilazak Beča biciklom, poznato i kao „Citybike Wien“, jedna je od aktivnosti, odnosno načina da se upozna prestonica Austrije, koja je smeštena na Dunavu. Više od 1.300 dostupnih perfektno uređenih biciklističkih staza, dovoljan je znak da je „Citybike Wien“ i više nego poželjna atrakcija u ovom gradu. 

bilazak beca biciklom

Bicikl kao neizostavna atrakcija u Beču

Vožnja bicikla je svakodnevnica u austrijskoj prestonici, jer brojne staze namenjene obožavaocima biciklizma, odišu kvalitetom, postojanošću i praktičnošću. Ne samo da je fizička akitvnost ljudi na ovaj način podstaknuta, već se i kombinuju raznoliki obilasci sa vožnjom dvotočkaša. Veliki broj turista ima mogućnost da na putovanje sa sobom ponese bicikle, uz specijalne nosače za automobile i druga vozila. Sa druge strane, svi oni koji vole biciklizam, a nemaju mogućnost za transportom sopstvenog vozila, mogu jednostavno i vrlo povoljno iznajmiti bicikl u Beču. 

To je odličan način da se prestonica Austrije obiđe u potpunosti uz vožnju bicikla, uz naravno prethodno upoznavanje sa dostupnim najboljim stazama. Sve trase za bicikle su osmišljene, inovativne i veoma duge, čak i više od 1.200 kilometara. Pored toga, u zavisnosti od toga koje turističke znamenitosti posetioci žele da obiđu, preporučuju se određene biciklističke staze, za potpun doživljaj i nova iskustva.

Obilazak Beča biciklom uz atraktivna turistička iskustva

Mnogo je raznovrsnih znamenitosti koje se mogu videti u Beču, a još su uzbudljivije ukoliko se obilaze biciklom. Uz opciju stan na dan Beč, izbor biciklizma kao glavnog prevoza za obilazak grada je odličan, ali i troškovno isplativ spoj, čak i kratkog putovanja. Ono što se često obilazi uz vožnju bicikla, jeste čuvena Bečka šuma, koja ima skoro 50 raznovrsnih staza, prema određenim težinama savladavanja. Istovremeno, na ovaj način se može proći od centra grada do raznovrsnih zelenih šuma i videti pejzaž Beča. Pored toga, ukoliko je neophodno, profesionalni vodiči će ići ispred vas na rutama. 

obilazak beca biciklom

U zavisnosti od želja i mogućnosti turista, bira je optimalna ruta kretanja, sa akcentom na posetu znamenitostima – trgovima, dvorcima, muzejima, pozorištima, fakutletima i brojnim drugim sadržajima koje su prave atrakcije. Ono što je najčešće predmet posete čak i uz „Citybike Wien“, jeste palata Belvedere i dvorac Šenbrun, zatim Ring ulica, katedrala Svetog Stefana, ali i čuveno Dvorsko pozorište, Parlament i Univezritet. Poseban doživljaj uz obilazak Beča biciklom, jeste mogućnost uživanja u prelepim predelima, panoramnom pregledu grada i živopisnim pejzažima. Koliko je biciklizam u turizmu Beča značajan, potvrđuje podatak da postoji više od 120 mesta na kojima se može iznajmiti bicikl, uz odlične cene. 

Obilazak Beča biciklom način je da se pored turističkog putovanja i upoznavanja znamenitosti, steknu i odlična iskustva popularnog austrijskog biciklizma. Uz neverovatne poglede na zelene predele, gradsku gužvu i čuvene atrakcije za turiste, vožnja bicikla je svakodnevna aktivnost u Beču, što potvrđuje veliki broj odlično opremljenih staza i ruta kretanja. 

Slični članci